آنچه در این مقاله میخوانید
انواع ال ای دی لپ تاپ + قیمت انواع ال ای دی لپ تاپ + فروش انواع قطعات لپ تاپ به قیمت عمده و باور نکردنی + گارانتی معتبر و ضمانت کالا
انواع ال ای دی لپ تاپ
آنچه در این مقاله میخوانید

مانیتور بخشی از سیستم رایانه است و وظیفه نمایش متن و تصاویر را بر عهده دارد. مانیتورها از نظر نوع به دو گروه LCD و LED تقسیم می‌شوند که هر کدام از انواع مختلفی تشکیل شده‌اند. در واقع ال ای دی لپ تاپ با ال سی دی تفاوت زیادی دارد؛ البته تشخیص اینکه یک لپ تاپ از صفحه نمایش LCD یا LED استفاده می‌کند کمی دشوار است. به‌طور کلی اغلب لپ تاپ‌ هایی که پس از سال ۲۰۱۱ تولید می‌شوند، LED دارند. درحالی‌که، همه مک‌بوک‌ها دارای نمایشگرهای LCD هستند.

انواع LCD لپ تاپ
انواع LCD لپ تاپ

انواع ال ای دی لپ تاپ

بعد از انتخاب CPU، GPU، RAM و فضای ذخیره‌سازی مورد نیاز لپ تاپ، گاهی اوقات لازم است افراد نوع صفحه نمایش آن را انتخاب کنند. بسته به اینکه افراد لپ تاپ را برای چه چیزی استفاده خواهند کرد، فاکتورهای زیادی باید در انتخاب صفحه نمایش سیستم در نظر گرفته شوند. انواع ال ای دی لپ تاپ یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب صفحه نمایش به‌شمار می‌رود.

درحال‌حاضر سه نوع LED لپ تاپ وجود دارد که شامل Twisted Nematic (TN)، In-Plane Switching (IPS) و Organic Light-emitting Diode (OLED) می‌شوند. در میان این سه نوع LED نوع سوم به‌تازگی وارد بازار شده است.

Twisted Nematic (TN)

پنل‌های TN در واقع قدیمی‌ترین نوع از نمایشگر LED هستند. زیرا از دهه 1980 به‎ طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته‌اند. حتی در طول توسعه اولیه این پنل‌ها از آن‌ها به‌عنوان یک پیشرفت فناوری در تولید نمایشگر LED یاد می‌شد. امروزه نمونه‌های TN رقابت شدیدی با سایر انواع ال ای دی لپ تاپ دارند و همچنان به‌عنوان یکی از پرکاربردترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین پنل برای لپ تاپ‌ها به‌شمار می‌روند. دلیل اصلی معروفیت TN ساخت ارزان آن بود.

اگرچه پنل‌های TN از کیفیت مطلوبی برخوردارند و در برخی از لپ تاپ‌های رده بالا و گیمینگ مورد استفاده می‌گیرند. بااین‌حال اغلب نمونه‌های TN برای تولید محتوا، رسانه یا حتی برخی از بازی‌ها مانند RPG یا بازی‌های ماجراجویی که مناظر واضحی دارند، مناسب نیستند. زیرا این پنل‌ها زاویه دید ضعیف و عملکرد نامطلوب در بازتولید رنگ ارائه می‌دهند. نمونه‌های با‌کیفیت پنل‌های TN در بازتولید رنگ و زوایای دید به‌پای پنل‌های IPS یا OLED نمی‌رسند.

In-Plane Switching (IPS)

انواع دیگر ال ای دی لپ تاپ با نام IPS  تولید شده‌اند که مشکلات اساسی پنل‌های TN یعنی زاویه دید ضعیف و بازتولید رنگ نامطلوب را برطرف کنند، البته مشکل پنل‌های IPS را باید در سرعت زمان پاسخ‌دهی کندتر و پایین بودن نرخ تازه‌سازی آن‌ها یعنی تعداد دفعاتی که در یک ثانیه به ترسیم مجدد تصاویر بر روی CRT می‌پرداختند، جست‌وجو کرد. به‌تازگی IPSهایی با نرخ تازه‌سازی بیش از ۶۰ هرتز از راه رسیده‌اند.

جدای از این مشکل، ساخت پنل‌ IPS نسبت به TN گران‌تر است، به همین دلیل اکثر لپ تاپ‌های دارای نمایشگر IPS  در رده‌ متوسط قرار دارند. اگرچه IPSها به‌دلیل گزینه‌ مناسبی برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ نیستند، اما برای تولید محتوا و رسانه ایده‌آل به‌نظر می‌رسند.

Organic Light-emitting Diode (OLED)

نوع سوم ال ای دی لپ تاپ (OLED) نام دارد که از زمان عرضه آن به بازار مدت زیادی نگذشته است، البته به‌جای استفاده از این نوع نمایشگر در لپ تاپ‌ها، از آن بیشتر در تلویزیون‌ها و تلفن‌های همراه استفاده می‌شود و تعداد کمی از لپ تاپ‌ها دارای نمایشگر OLED هستند. نمایشگرهای OLED شباهت زیادی به پنل‌های IPS دارند و ویژگی بارز آن‌ها این است که رنگ مشکی را بهتر از هر نوع پنل دیگری نشان می‌دهند.

مصرف زیاد انرژی و مستعد بودن برای سوختن احتمالی از نقاط ضعف OLEDها به‌شمار می‌رود. همچنین ایراد دیگری که  نمایشگر OLED دارد این است که پس از نمایش یک تصویر به‌مدت طولانی، آن تصویر برای مدتی روی صفحه باقی می‌ماند. عملکرد نمایشگرهای OLED برای تولید محتوا، تماشای فیلم و بازی‌هایی که به زمان پاسخ سریع نیازی ندارند، عالی خواهد بود. بااین‌حال، OLEDها قیمت بسیار بیشتری نسبت به دو نوع دیگر LEDهای لپ تاپ دارند.

انواع ال ای دی لپ تاپ
انواع ال ای دی لپ تاپ

علائم و دلایل سوختن ال ای دی لپ تاپ

درصورتی‌که بر روی ال ای دی لپ تاپ شما به‌طور ناگهانی لکه‌های تیره دائمی ایجاد شود یا دیگر تصویری روی صفحه نمایش نشان ندهد، این‌ها نشانه‌های سوختگی LED لپ تاپ هستند، اما چه چیزی باعث سوختگی LED می‌شود. در پاسخ به این سوال می‌توان گفت سوختگی LED لپ تاپ تا حد زیادی به‌دلیل نوع فناوری نمایشگر رخ می‌دهد.

به‌عنوان مثال در نمایشگرهای OLED، هر پیکسل نور خود را ساطع می‌کند و بسته به تصویری که روی صفحه نمایش است، نور آن به‌تدریج کم می‌شود تا در نهایت نمایشگر خاموش شود. در زمانی ‌که یک تصویر برای مدت طولانی روی صفحه باقی بماند، برخی از پیکسل‌ها در‌اثر استفاده بیش‌از‌حد سریع خراب می‌شوند و در برخی نقاط صفحه نمایش تغییر رنگ ایجاد می‌کنند.

تبدیل ال سی دی به ال ای دی

به‌طور کلی 5 مرحله برای تعویض ال سی دی لپ تاپ با LED وجود دارد.

  1. اولین گام این است که افراد مدل نمایشگر لپ تاپ خود را بشناسند و آسیب آن را مشخص کنند. سپس باید نوع دستگاه خود را ارزیابی کنند تا متوجه شوند چه نوع LED برای آن مناسب است.
  2. پس از بازرسی لپ تاپ، این احتمال وجود دارد که افراد مدل‌های مختلفی از LEDها را برای دستگاه خود مناسب تشخیص دهند. در چنین حالتی، افراد می‌توانند با توجه به نیاز خود مدل مورد نظر را انتخاب کنند.
  3. تعویض LCD با ال ای دی لپ تاپ به ابزار مناسب و همچنین سطح تمیز و صاف نیاز دارد. در این مرحله بهتر است اصول اولیه تعویض LCD با LED رعایت شود یا در‌صورت لزوم این کار توسط یک فرد متخصص صورت بگیرد.
  4. یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین مراحل در تعویض LCD با LED، بیرون آوردن LCD به‌حساب می‌آید. افراد ابتدا باید مطمئن شوند که لپ تاپ کاملا خاموش است و با احتیاط قاب لپ تاپ را جدا کنند. سپس کابل‌های مربوط به LCD نیز باید با دقت کامل جدا شوند.
  5. در آخرین مرحله نوبت به قرار دادن LED در جای مورد نظر می‌رسد.

رونمایی از اولین لپ‌تاپ جهان با نمایشگر شفاف!

ال ای دی ها خود مدل های متنوعی دارند که در روزهای اخیر مدل جدیدی از لپ تاپ ها با نمایشگر میکرو ال ای دی شفاف توسط شرکت لنوو به بازار عرضه شد که مرز بین دنیای واقعی و دیجیتال را از بین برده است.

 

انواع ال ای دی لپ تاپ

 

در واقع این لپ تاپ با نمایشگر ال ای ای دی شفاف به گونه ای است که گویی از دل فیلم ها و تخیلات انسان بیرون آمده است. اما شرکت لنوو اولین لپ تاپ دارای صفحه نمایش میکروال ای دی شفاف را به نام «پروژه کریستال» معرفی کرده که توجه علاقمندان دنیای تکنولوژی را به خود جلب کرده است.

نکته ای که درباره محصول جدید شرکت لنوو قابل توجه است این است که تمام بخش های آن توسط شرکت لنوو ساخته شده است. در حال حاضر صفحه نمایش میکروال ای دی بسیار گران قیمت هستند و این پنل اغلب برای گجت های رده بالا مانند هدست ویژن پرو اپل و …  مورد استفاده قرار می گیرند. نسخه شفاف صفحه نمایش فقط در کانسپت های تلویزیون میکروال ای دی در نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکی ۲۰۲۴ به نمایش درآمده است.

مهمترین کاربرد دستگاه هایی با صفحه نمایش شفاف به اشتراک گذاری و نمایش اطلاعات روی نمایشگر به کاربران دیگر در محلی مانند مطب پزشک یا هتل  و… است. کاربر به جای چرخاندن لپ تاپ، می تواند با کمک نرم افزار آن را برعکس کرده و طرف مقابل می تواند به راحتی محتوای نمایشگر را ببیند. به این ترتیب هر فردی که در طرف روبرو باشد، می تواند به سادگی محتوا را ببیند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ال ای دی های شفاف و OLED اینجا کلیک نمایید.

 

جمع‌بندی

امروزه در صفحه نمایش لپ تاپ‌ها از LCD و LED استفاده می‌شود که این دو با هم تفاوت اساسی دارند. نمایشگرهای LED از سه نوع Twisted Nematic (TN)، In-Plane Switching (IPS) و Organic Light-emitting Diode (OLED) تشکیل شده‌اند. هر یک از انواع ال ای دی لپ تاپ ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارد. اگر بر روی LED لپ تاپ لکه‌های تیره دائمی ایجاد شود یا دیگر تصویری نمایش ندهد، در چنین شرایطی LED لپ تاپ سوخته است.

اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از میان محصولات سایت جستجو کنید