آنچه در این مقاله میخوانید
ابعاد مختلف نمایشگرهای لپ تاپ + بررسی ویژگی های مهم در هنگام خرید لپ تاپ + اطلاع از قیمت انواع ال ای دی لپ تاپ
اندازه صفحه نمایش لپ تاپ | راهنمای کامل
آنچه در این مقاله میخوانید

یکی از اصلی ترین مواردی که کاربران لپ تاپ با آن بیشتر سر و کار دارند صفحه نمایش لپ تاپ ها می باشد. عموما در هنگام خرید ما به این موضوع نگاه کلی داریم و بسته به سلیقه شخصی و کاربردی که از لپ تاپ مدنظر داریم و یا با توجه به ظاهر لپ تاپ اقدام به خرید لپ تاپ می کنیم. واضح است که صفحه نمایش های بزرگتر برای کارهای روزمره، امور چند رسانه ای، کارهای گرافیکی و بازی راحت تر هستند. اما باید توجه داشته باشید که صفحه نمایش بزرگتر به معنای مصرف انرژی بیشتر است، زیرا صفحه نمایش های بزرگتر به انرژی بیشتری نیاز دارند. صفحه نمایش ابعاد و ویژگی های مختلفی دارد که ما در این مقاله اطلاعاتی در مورد راهنمای کامل اندازه صفحه نمایش لپ تاپ به شما ارائه می دهیم.

امروزه لپ تاپ های 15.6 اینچی در بین کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. این توازن عالی از اندازه قابلیت حمل را برای اکثر کاربران خانگی و اداری فراهم می کند. برای دیدن مدل های بیشتر و اطلاع از قیمت این نوع از صفحه نمایش ها می توانید به صفحه  ال ای دی لپ تاپ مراجعه کنید.  از طرف دیگر لپ تاپ هایی با قطر صفحه نمایش 17.3 اینچی بزرگتر وجود دارد که به عنوان نوت بوک جایگزین دسکتاپ شناخته شده و زیاد برای جابجایی استفاده نمی شوند. صفحه نمایش لپ تاپ حتی بزرگتر (به عنوان مثال 18.4 اینچ) وجود دارد، اما مدل هایی با این ابعاد بسیار نادر هستند.

برای افرادی که در کارهای روزانه و یا در سفرهای خود دائما در حال جابجایی لپ تاپ خود هستند، مدل‌های کوچک‌تری با قطرهای 14، 13.3، 12.5 و 11.6 اینچی نیز وجود دارد. علاوه بر آن ها لپ تاپ هایی با نمایشگرهای 10.1 اینچی یا حتی کوچکتر نیز در بازار وجود دارد که به صورت یک سیستم منسجم (لپ تاپ/تبلت هیبریدی 2 در 1) با صفحه نمایش قابل جدا شدن هستند. برخی از رایانه های همراه مانند سری مایکروسافت سرفیس، دارای اندازه صفحه نمایش منحصر به فردی هستند که توسط سایر فروشندگان رایانه شخصی استفاده نمی شود.

surface laptop
surface laptop

وضوح صفحه نمایش لپ تاپ

رزولوشن به تعداد پیکسل هایی اطلاق می شود که تصویر روی صفحه را تشکیل می دهند. تعداد پیکسل بالاتر روی صفحه نمایش به معنی تصاویر، فیلم ها و متن واضح تر است. همچنین به معنای فضای بیشتر برای نمایش صفحات وب و برنامه ها و استفاده از برنامه های جانبی است. وضوح صفحه نمایش نیز با استفاده از تعداد پیکسل های افقی و عمودی بیان می شود. امروزه بیشترین وضوح مورد استفاده در لپ تاپ و رایانه های شخصی 2 در 1 1366 در 768 (با عنوان HD) و 1920 در 1080 (Full HD یا 1080p) است.

از نظر کاربران  1920 در 1080 مناسب ترین وضوح صفحه نمایش برای لپ تاپ ها است. بسیاری از نوت‌بوک‌های مقرون‌به‌صرفه دارای پنل‌هایی با ابعاد 1366 در 768 هستند که تصویری قابل استفاده اما نه چندان واضح را ارائه می‌دهند. با این حال، گنجاندن نمایشگر فول اچ دی به معنای هزینه کلی بالاتر دستگاه و مصرف انرژی تا حدودی بیشتر است. از سوی دیگر، در نوت‌بوک‌های کوچک‌تر مانند لپ‌تاپ‌های 11.6 اینچی با قیمت پایین، 768×1366 کیفیت قابل‌ قبولی را به دلیل ارزش پیکسل در هر اینچ مربع (PPI) بالاتر ارائه می‌دهد

برخی از نوت‌بوک‌های رده بالا، صرف نظر از اندازه صفحه‌نمایش‌شان، دارای رزولوشن‌های بالاتر از 1080p هستند، مانند 3200×1800 و 3840×2160، که معمولاً با نام‌های QHD 3K و Ultra HD (UHD) 4K شناخته می‌شوند. آنها به ترتیب 3 و 4 برابر بیشتر از Full HD پیکسل دارند. از طرف دیگر 3K و 4K وضوح خیره کننده محتوای نمایش داده شده را ارائه می دهند، اما برخی معایب را نیز دارا هستند. اول از همه، عناصر رابط کاربری ویندوز و برنامه ها به طور پیش فرض بسیار کوچک در رزولوشن های 3K و 4K ظاهر می شوند.

برای اینکه آنها بهتر دیده شوند، کاربران باید از عملکرد مقیاس بندی داخلی ویندوز استفاده کنند که امکان بزرگنمایی عناصر UI را فراهم می کند. اما، همه برنامه‌ها و بخش‌های خود ویندوز به خوبی به مقیاس‌بندی پاسخ نمی‌دهند، که منجر به تار شدن فونت‌ها، منوها، دکمه‌ها و کادرهای محاوره‌ای می‌شود. راه دیگر کاهش وضوح با استفاده از تنظیمات وضوح صفحه در کنترل پنل ویندوز است، اما این باعث می شود هزینه صرف شده در صفحه نمایش های گران قیمت با وضوح بالا بیهوده بوده و ممکن است محیط ویندوز همچنان معمولی به نظر برسد. علاوه بر این، نمایشگرهایی با تعداد زیادی پیکسل به منابع محاسباتی گرافیکی بیشتری نیاز دارند و تمایل به مصرف انرژی بیشتری دارند، بنابراین عمر باتری را کاهش می‌دهند.

نسبت ابعاد نمایشگر لپ تاپ

امروزه اغلب نسبت صفحه نمایش های رایانه های شخصی، از جمله لپ تاپ ها، سیستم های هیبریدی 2 در 1، تبلت ها و مانیتورها، 16:9 می باشد که به آن نسبت تصویر عریض نیز گفته می شود و برای فیلم ها و ویدیوهای یوتیوب مناسب است. صفحه نمایش های باریک تر مانند صفحه نمایش های مایکروسافت سرفیس با نسبت تصویر 3:2 برای بهره وری بهتر طراحی شده اند. دومی به نسبت ابعاد اسناد کاغذی نزدیک تر است و توانایی نمایش ردیف های بیشتری از متن را نسبت به پانل های 16:9 دارد. یکی دیگر از نسبت‌های صفحه عریض که امروزه می‌توانید در رایانه‌های همراه پیدا کنید 16:10 است، اما در تعداد کمی از دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

Laptop-Screen-Sizes
Laptop-Screen-Sizes

زوایای دید

کیفیت زوایای دید در یک صفحه نمایش به فناوری پنل بستگی دارد. دو نوع رایج عبارتند از IPS (In Plane Switching) و TN (Twisted Nematic) IPS زوایای دید عالی نزدیک به 180 درجه را فراهم می کند. بنابراین تصویر روی نمایشگرهای IPS از هر زاویه ای خوب به نظر می رسد. پنل های قدیمی تر و ارزان تر TN دارای زوایای دید افقی هستند. اگر از یک منظر پایین به نمایشگر TN نگاه کنید، وارونگی رنگ رخ خواهد داد. به عنوان مثال، همانطور که در تصویر اول زیر نشان داده شده است، رنگ سیاه خاکستری به نظر می رسد. همچنین، اگر از منظری بالا به یک صفحه نمایش TN نگاه کنید، محتوا کاملاً پاک به نظر می رسد

کیفیت تصویر از زاویه پایین
کیفیت تصویر از زاویه پایین
کیفیت تصویر از زاویه بالا
کیفیت تصویر از زاویه بالا

قابلیت استفاده در محیط های روشن

دو نوع پوشش پنل LCD وجود دارد: ضد تابش یا مات و تابش دهنده نور یا براق. نوع اول برای جلوگیری از انعکاس نور که در محیط های روشن وجود دارد، مانند دفاتر با نور خوب و فضای باز مناسب است. با این حال، نمایشگرهای ضد تابش نسبت به نمایشگرهای براق رنگ‌های شارپ کمتری را نشان می‌دهند.

نوع اول معمولاً در نوت‌بوک‌های کلاس تجاری یافت می‌شود، در حالی که دومی به استثنای چند مورد در دستگاه‌های مصرف‌کننده و صفحه لمسی استفاده می‌شود. آنچه می تواند به قابلیت استفاده در فضای باز کمک کند، روشنایی خوب صفحه نمایش است، ترجیحاً بالای 300 cd / m². بسیاری از لپ‌تاپ‌های معمولی و مقرون به صرفه، 2 در 1 و تبلت‌ها دارای روشنایی حدود 250 cd / m² و گاهی اوقات حتی به 200 cd / m² نیز می‌رسند.

Anti-Glare-vs-Glossy-Display
Anti-Glare-vs-Glossy-Display

صفحه نمایش های لمسی

صفحه نمایش لمسی در رایانه شخصی ویندوزی یک ویژگی تحسین برانگیز محسوب می شود، به ویژه در مواردی که مبتنی بر سیستم عامل لمسی ویندوز 10 و 8 هستند. نمایشگرهای لمسی از نرم افزارهای لمسی بهینه شده بسیار ساده و شهودی استفاده می کنند. با این حال، همه رابط‌های کاربری و برنامه‌های ویندوز برای لمس بهینه‌سازی نشده‌اند، در درجه اول آنهایی که در محیط دسکتاپ سنتی ویندوز اجرا می‌شوند.

از جنبه منفی، صفحه نمایش های لمسی معمولاً براق هستند، به این معنی که مقدار زیادی از نورهای اطراف را منعکس می کنند و به راحتی اثر انگشت را جذب می کنند. علاوه بر این، نمایشگرهای لمسی سنگین‌تر، ضخیم‌تر، و انرژی بیشتری نسبت به نمونه‌های غیرلمسی خود دارند. قیمت آنها نیز نسبت به سایر گران تر می باشد. نوع خاصی از پنل های لمسی آنهایی هستند که دارای فناوری دیجیتالیزه کننده فعال هستند که از ورودی قلم حساس به فشار پشتیبانی می کنند. نمونه ای از دستگاه های دارای قلم، سری سرفیس مایکروسافت است.

Touchscreen-Displays-Fingerprints
Touchscreen-Displays-Fingerprints

بررسی وسعت رنگ، دقت، نسبت کنتراست و …

سایر مشخصات صفحه نمایش لپ تاپ، 2 در 1 و تبلت مانند پوشش رنگ، دقت رنگ و نسبت کنتراست نیز می توانند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت تصویر داشته باشند.

زمان پاسخ‌دهی کم و نرخ تازه‌سازی پایین صفحه می‌تواند باعث ایجاد جلوه‌های تار و مکث در هنگام حرکات سریع روی صفحه شود، در حین بازی‌ها، پخش ویدیوهای ورزشی، پیمایش سریع صفحه وب و غیره. اما برای بازی‌های سه بعدی سریع، این مشخصات می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند. به خصوص، نرخ تجدید. علاوه بر عملکرد کارت گرافیک، نرخ به روز رسانی می تواند تا حد زیادی بر روان بودن بازی تأثیر بگذارد. هر چه اعداد نرخ تازه سازی بیشتر باشد، بهتر است.

صفحه نمایش لپ تاپ های معمولی معمولاً با فرکانس 60 هرتز به روز می شوند. اما، برخی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ رده بالاتر، نرخ تازه‌سازی بالاتری دارند، مانند 144 هرتز. نوت‌بوک‌های مخصوص بازی دارای فناوری‌های G-Sync و Freesync هستند. آن ها همگام سازی بین نرخ فریم تولید شده توسط کارت گرافیک و نرخ تازه سازی صفحه را امکان پذیر می کند و منجر به بازی روان تر می شوند.

Resolution of gaming laptops
Resolution of gaming laptops

نتیجه گیری:

به طور خلاصه، به نظر ما یک صفحه نمایش لپ تاپ با کیفیت بالا دارای حداقل وضوح Full HD برای تصویر واضح و فناوری IPS برای فعال کردن زوایای دید گسترده به عنوان حداقل است. رزولوشن کمتر فقط در دستگاه هایی با صفحه نمایش کوچک قابل قبول است. در حال حاضر به دلیل مصرف انرژی بیشتر و مشکلات مقیاس بندی ذکرشده، دریافت دستگاه‌های رایانه شخصی با قیمت بالاتر با وضوح 3K یا 4K چندان منطقی نیست.

افرادی که قصد استفاده از رایانه های خود را در فضای باز دارند، علاوه بر این موارد باید به صفحه نمایش با روشنایی بالا و پوشش ضد تابش نور نیاز داشته باشند. متخصصان تصویربرداری و علاقه مندان به چند رسانه ای، باید به بقیه مشخصات، در درجه اول طیف رنگ، دقت و کنتراست نیز توجه داشته باشند. در مورد گیمرهایی که می‌خواهند بهترین تجربه بازی ممکن را داشته باشند، باید به نرخ تازه‌سازی صفحه توجه کنند که تا حد زیادی بر روان بودن بازی‌ها تأثیر می‌گذارد.

نکات مهم دربارۀ صفحه نمایش

  • مهم نیست که صفحه نمایش لپ تاپ شما ال سی دی یا ال ای دی باشد؛ تنها نکته ای که اهمیت دارد این است که باید دقت داشته باشید که روی صفحه ضربه یا فشار وارد نشود چرا که ممکن است مایع موجود در زیر صفحه نمایش پخش‌شده و درنهایت باعث تغییر رنگ و یا از بین رفتن کلی تصویر در صفحه نمایش شود.
  • دقت کنید که ابزار تیزی روی صفحه نمایش کشیده نشود به این دلیل که این کار باعث صدمه دیدن شیشه سطحی روی صفحه نمایش خواهد شد. به علاوه، وجود خش روی سطح نمایش مانع دید بهتر تصویر و متن در صفحه نمایش می شود.
  • از آنجایی که صفحه نمایش لپ تاپ از اجزای اصلی و بسیار حساس لپ تاپ می باشد لذا  بایستی مانع از برخورد هرگونه ضربه به صفحه نمایش را در مقابل ضربه شوید چون ممکن است با وارد شدن کوچک‌ترین ضربه ای بر صفحه، شیشه روی صفحه لپ تاپ شکسته و یا کریستال مایع موجود در زیر LED یا LCD پخش شود و قابلیت خود را از دست بدهد.

 

شما میتوانید جهت هرگونه پرسش و استعلام قیمت و موجودی به پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید یا با مشاورین سیلیکا تماس بگیرید:

021-88809462

اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از میان محصولات سایت جستجو کنید