شرکت اینتل یکی از اصلی ترین و پیشروترین تولیدکنندگان پردازنده برای لپ تاپ است. این شرکت طیف وسیعی از سی پی یو ها را برای بخش های مختلف بازار از جمله رایانه های شخصی، انواع لپ تاپ و سرورها ارائه میکند. عملکرد و قابلیت های پردازنده های اینتل بر اساس عواملی مانند مدل، نسل و همچنین کاربرد مورد نظر میتواند متفاوت باشد. در ادامه بهترین پردازنده اینتل را به شما معرفی خواهیم نمود.
هسته های CPU مسیرهایی هستند که از میلیاردها ترانزیستور میکروسکوپی درون یک پردازنده تشکیل شده اند که به کار کرد آن کمک می کنند. برای انجام کار مولتی تردینگ شما حداقل به دو هسته برای انجام درست کار نیاز خواهید داشت. در سال ۱۹۷۱، زمانی که CPU ها برای اولین بار اختراع شدند، تنها یک هسته CPU داشتند.
هنگامی که به یک پردازنده نگاه می کنید، دو شکل اصلی وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید.
1.سرعت ساعت (Clock speed)
2.تعداد هسته
به طور معمول، تراشه های لپ تاپ و دسکتاپ دارای دو یا چهار هسته (دو هسته ای و چهار هسته ای) هستند. برخی از مدل های جدیدتر شش و حتی هشت هسته دارند. هر چه تعداد هسته ها بیشتر باشد، بهتر است، زیرا به کامپیوتر شما اجازه می دهد تا چندین کار را به طور همزمان و بدون کند شدن اجرا کند.
با این حال، مقایسه تعداد هسته ها بین انواع مختلف پردازنده های اینتل (مانند مقایسه اتم اینتل با Core i5 اینتل) چیز زیادی را به شما نمی گوید. زیرا خود هسته ها کاملاً متفاوت هستند.
- Intel Atom: بهتر است از آن اجتناب شود
پردازنده های اتم نوید ورود لپ تاپ های فوق باریک و سبک را در اواسط سال ۲۰۰۰ می دادند، این تراشه ها چهار هسته را برای عملکرد محاسبات روزمره ارائه می کردند.
امروزه، این تراشه ها به طور کلی به تبلت های بسیار ارزان ویندوزی منتقل می شوند. از آنجایی که سال هاست هیچ پردازنده اتم جدیدی وجود نداشته است، به شما توصیه می کنیم از هر دستگاهی که از پردازنده اتم استفاده می کند دوری کنید، زیرا اکنون کارکرد بسیار کندی را دارا هستند.
-
Intel Celeron and Pentium: لپ تاپ و دسکتاپ های بسیار ارزان
پردازندههای سلرون و پنتیوم در پایینترین سطح محدوده اینتل قرار دارند. پنتیوم یکی از پایه های اصلی کامپیوترهای قدرتمندتر اواخر دهه 1990 بود. امروزه از نظر عملکرد درست بالاتر از Celeron قرار دارد. پردازنده های سلرون در سال های اخیر بهبود یافته اند، اما به ندرت در تست ها موفق میشوند، چرا که برای هر کاری بسیار کند هستند و چند وظیفگی با چندین برنامه تقریبا به طور کامل دور از ذهن است.
این پردازنده ها قابل استفاده هستند، اما باتوجه به اینکه پردازنده های بسیار بهتری در لپ تاپ ها وجود دارد و قیمت آن ها چندان گران نیست، فکر نمی کنیم ارزش خرید داشته باشند. مدلهای جدیدتر پنتیوم، مانند مدلهایی که از سال 2017 به بعد عرضه شدند، در مصرف انرژی کارآمد هستند، به این معنی که وقتی لپتاپی با عمر باتری طولانی میخواهید عالی هستند و برای وبگردی و کارهای اداری اولیه کاربرد دارند.
تفاوت بین Core i3، i5، i7،i9 intel
پردازنده های Core i3 ترکیبی عالی از قیمت و عملکرد را ارائه می دهند. آنها برای انجام کارهای چند عملکردی سنگین یا کارهای چالش برانگیزتر مانند ویرایش ویدیوها بهترین نیستند، اما بدون نیاز به صرف هزینه زیاد، پیشرفت قابل توجهی نسبت به پردازنده های Pentium ارائه می دهند.
اگر کامپیوتری میخواهید که بتواند کارهای زیادی را به طور همزمان انجام دهد و شاید حتی در کارهای ویرایش عکس و ویدیو نیز عملکرد خوبی داشته باشد، پردازندههای Core i5 انتخاب خوبی هستند. آنها به اندازه پردازنده های i7 هزینه ندارند اما عملکردی را ارائه می دهند که خیلی دور از دسترس نیست.
Core i7 یک پله بالاتر از i5 است، با کمی عملکرد اضافی برای انجام کارهای سخت که کمی سریعتر انجام می شود.
تراشههای Core i9 برای رایانههای تخصصی کاربرد دارند که روی کارهای بسیار چالش برانگیز کار میکنند و معمولاً ویدیوهای بزرگ را ویرایش میکنند.
اعداد و حروف در انتهای پردازنده های Core i اینتل به چه معنا هستند؟
این موضوع پیش از این در پردازنده های اینتل به چشم می خورد و با اینکه این روزها چندان ساده نیست، اما بسیار ساده تر از گذشته است. آرایش نام مدل تراشه Core i اینتل را می توان به پنج بخش تقسیم کرد که هر بخش اطلاعات بیشتری در مورد پردازنده کامپیوتر شما به شما می دهد.
بخش اول ساده ترین بخش است: Core i۳، i۵، i۷ i۹ برند پردازنده است و به طور گسترده به شما می گوید که در چه محدوده ای قرار می گیرد.کامپیوترهای لپ تاپ و دسکتاپ با Core i۳ معمولا ارزان ترین و کم مصرف ترین هستند و i۵، i۷ و i۹ نشان دهنده گام های بزرگ در عملکرد هستند.
در هر محدوده، سه عنصر دیگر نیز باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال Intel Core i۵-۱۱۴۵G۷ را درنظر داشته باشید.
بخش اول: شماره نسل
اولین رقم بعد از خط تیره به شما می گوید که پردازنده شما از کدام نسل است. هرچه این عدد بیشتر باشد، جدیدتر است. از سال 2022، آخرین نسل نسل دوازدهم است، به این معنی که تمام شماره مدل های این نسل با شماره 12 شروع می شود، و مثال بالا مربوط به نسل یازدهم است، بنابراین با 11 (1145G7) شروع می شود. پردازنده های نسل نهم و قبل از آن به جای دو رقم با یک رقم شروع می شوند. دانستن این موضوع می تواند به شما کمک کند سن یک لپ تاپ را در صورت خرید کارکرده یا بازسازی شده محاسبه کنید و به راحتی بین دو مدل مقایسه انجام دهید.
هرچه پردازنده جدیدتر باشد، عملکرد بهتری را دریافت خواهید کرد. اما اگر دو مدل لپتاپ دارای پردازندههایی باشند که شاید فقط یک نسل از هم فاصله داشته باشند (مثلاً نسل نهم و نسل دهم)، تفاوت بین آنها بسیار کم خواهد بود، بنابراین اگر مدل نسل نهم به طور قابلتوجهی ارزانتر باشد، میتواند خرید بهتری باشد.
بخش دوم: موقعیت در محدوده
پس از شماره نسل، دو رقم (یا سه رقم در پردازندههای نسل دهم) دریافت میکنید که به شما میگویند پردازنده در کجای سلسله مراتب قرار دارد. اگر این دو عدد را در دو پردازنده مقایسه کنید، به عنوان مثال Core i5-1145G7 و 1140G7، می توانید متوجه شوید که 1145G7 قدرتمندتر است. با این حال، اینتل استفاده از این اعداد را برای مقایسه توصیه نمیکند، زیرا ذهنیت «بزرگتر، بهتر» ممکن است همیشه هنگام مقایسه همه پردازندهها صادق نباشد، زیرا تفاوتهای فنی دیگری وجود دارد که از این اعداد مشخص نیست.
قسمت سوم: پسوند
پسوند (حروف یا حرف و عدد) اطلاعات بیشتری در مورد محل قرارگیری پردازنده در این محدوده به شما می دهد. پسوند در مثال بالا Core i۵-۱۱۴۵G۷ است، اما تغییرات دیگری از جمله i۵-۱۱۳۰۰H و ۱۱۶۰۰H وجود دارد که اصلا پسوندی ندارد. در زیر فهرستی از پسوندهای رایجی که پیدا خواهید کرد، آورده شده است.
- G و یک عدد در انتها: پردازندههای نسل دهم به بعد (مدلهایی که با 10، 11 یا 12 شروع میشوند) اغلب با یک G و یک عدد ختم میشوند، مثلاً G1 یا G7. هر چه عدد نهایی بیشتر باشد، تراشه گرافیکی داخلی روی پردازنده بهتر خواهد بود.لیست محصول باید جزئیات بیشتری در مورد نوع عملکردی که می توانید انتظار داشته باشید ارائه دهد.
- بدون پسوند: یک پردازنده استاندارد دسکتاپ به طور کلی با چهار هسته و سرعت ساعت بالا برای عملکرد عالی روزمره و توانایی ویرایش ویدیوها و عکس ها با سرعت بالا.
- پسوند T: در رایانه های رومیزی کوچکتر و رایانه های شخصی همه کاره یافت می شود. این تراشه ها از نظر عملکردی مشابه تراشه های بدون پسوند هستند و تعداد هسته های یکسان با سرعت ساعت کمتری دارند.
- پسوند K: بالاترین پردازنده ای که در یک کامپیوتر پیدا می کنید را می توانید در رده های بالا خریداری کنید. شبیه به تراشه ای بدون پسوند، اما به طور کلی با سرعت ساعت بالاتر.
- پسوند U (فقط تراشه های قدیمی): فوق العاده کم قدرت. این تراشه ها عموماً دو هسته دارند (البته مدل های جدیدتر اکنون چهار هسته دارند) و جزو کندترین پردازنده های با برند Core i هستند. این تراشه ها اغلب در رایانه های شخصی ارزان تر AIO و در بسیاری از لپتاپ ها یافت می شوند. آنها می توانند برای ویرایش عکس و ویدیو مناسب باشند، اما در هنگام انجام کارهایی مانند صادرات فایل ها به دیسک، بسیار کندتر عمل می کنند.
- پسوند HQ: عموماً در لپتاپهای قدرتمند یافت میشود و معمولاً دارای چهار هسته هستند. برای ویرایش ویدیو و عکس عالی است، اما عمر باتری و قابلیت حمل را قربانی می کند.
- Y در وسط (فقط تراشه های قدیمی): Y کم مصرف ترین تراشهای است که می توانید پیدا کنید و برای ویرایش عکس یا ویدیو مناسب نیستند، اما برای کارهای سبک تر مناسب خواهند بود. مزیت انتخاب یکی از اینها عملکرد بسیار خوب برای کارهای سبک تر، همراه با عمر باتری بیشتر است. لپتاپهایی که از این تراشه استفاده میکنند معمولاً طراحیهای بدون فن دارند، به این معنی که کاملاً بیصدا و بسیار نازک هستند.
شما میتوانید جهت هرگونه پرسش و استعلام قیمت و موجودی به پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید یا با مشاورین سیلیکا تماس بگیرید: