آنچه در این مقاله میخوانید
دلایل داغ شدن لپ تاپ و راه های پیشگیری + نکات اصلی و مهم برای پیشگیری از آسیب رسانی به قطعات داخلی لپ تاپ
دلایل داغ شدن لپ تاپ و راه های پیشگیری
آنچه در این مقاله میخوانید

ممکن است در حین کار با برنامه‌های سنگین مانند نرم‌افزارهای گرافیکی یا برنامه های بازی، لپ تاپ شما به شدت داغ شود اما  معمولا این موضوع، نگران کننده‌ نیست. با این حال، لازم است در مورد افزایش بیش حد دمای قطعات دستگاه  دقت کافی را داشته باشید. در ادامه شما را با دلایل داغ شدن لپ تاپ و راه های پیشگیری از آن آشنا خواهیم نمود.

درصورتی‌که داغی لپ‌تاپ به‌حدی بود که در عملکرد آن اختلال ایجاد کند برای مثال؛ صدای ناهنجار شنیدید یا احساس کردید دما آنقدر زیاد است که هر لحظه امکان آتش گرفتن آن وجود دارد؛ حتما باید از دلیل داغ شدن و راه‌های برطرف‌سازی آن آگاه شوید. ما در این متن به‌بررسی مهم‌ترین دلایل و روش‌های پیشگیری از افزایش دمای لپ‌تاپ پرداخته‌ایم؛ پس با ما همراه باشید.

داغ شدن لپ تاپ
داغ شدن لپ تاپ

رایج‌ ترین علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟

دلیل اصلی داغی لپ‌تاپ عملکرد قطعات داخلی آن مانند پردازنده و کارت گرافیک است. در شرایطی که این 2 قطعه فعالیت‌های سنگین انجام دهند و فن نتواند به‌خوبی آنها را خنک‌ کند؛ با داغی سیستم مواجه می‌شویم.

لازم به ذکر است این موضوع در لپ‌تاپ‌هایی که بدنه خیلی ظریف فلزی دارند و نمی‌توان فن قدرتمندی در آنها تعبیه کرد؛ بیشتر دیده شده و همچنین داغی فقط حین کارکردن با برنامه‌های سنگین دیده می‌شود.

درصورتی‌که شاهد‌ داغ شدن لپ تاپ حتی زمان کار با نرم‌افزارهای سبک هستید؛ این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی در سیستم باشد. پس در کنار آگاهی از علت آن لازم است با روش‌های پیشگیری از افزایش دمای سیستم نیز آشنا شوید.

داغی لپ‌تاپ ناشی از گرفتگی مجاری هوا و اختلال در تهویه

سازندگان لپ‌تاپ برای جلوگیری از داغی بیش از حد دستگاه، مجاری هوا را در زیر سیستم‌ها تعبیه کرده‌اند تا امکان عبور جریان هوا فراهم شود. درصورتی‌که سیستم را روی فرش، پتو یا موکت قرار دهید این مسیر مسدود شده و در تهویه اختلال ایجاد خواهد شد.

در کنار این موضوع ورود گردوغبار به این مجاری و پرزهای فرش یا پتو نیز می‌توانند باعث گرفتگی مجاری هوا و ایجاد اختلال در عملکرد فن شوند. این مورد را می‌توان از رایج‌ترین دلایل داغی لپ‌تاپ دانست که خرابی دیگر قطعات را نیز به‌همراه دارد.

مشکلات نرم‌افزاری، دلیل داغ شدن لپ تاپ

اگر سیستم شما قدیمی است و با نصب ویندوزهای جدید روی آن، شاهد گرمای بیش از حد دستگاه شدید؛ احتمالا این مشکل به‌دلایل نرم‌افزاری مربوط می‌شود. همچنین نصب برنامه‌های غیرضروری که به‌طور مدام از CPU یا کارت گرافیک استفاده می‌کنند نیز می‌تواند داغی لپ‌تاپ را به‌همراه داشته باشد.

داغی لپ تاپ در اثر ویروسی شدن لپ‌تاپ

برخی ویروس‌ها برای حمله به سرورها طراحی شده‌اند و با درگیر کردن بیش از حد سخت‌افزار، باعث داغی آن خواهند شد. درصورتی‌که این بدافزارها سیستم شما را درگیر کنند؛ احتمالا علاوه‌بر داغی شاهد خرابی قطعات و کل سیستم می‌شوید.

برخی بدافزارها نیز سیستم شما را برای استخراج ارزهای دیجیتال مورد هدف قرار می‌دهند. این کار باعث گرفتن بیش از حد توان سیستم و سی‌پی‌یو، داغی و در نهایت خرابی آن می‌شود. پس باید از اتصال به شبکه‌های وای‌فای ناشناس یا متصل کردن فلش مموری آلوده به لپ‌تاپ، خودداری کنید.

داغ شدن لپ تاپ در اثر خرابی قطعات داخلی

یکی از مهم‌ترین قطعاتی که در لپ‌تاپ وجود دارد و خرابی آن باعث خرابی دستگاه می‌شود، فن آن است. درصورتی‌که به‌طور مداوم از سیستم خود برای انجام کارهای سنگین استفاده می‌کنید از عملکرد صحیح فن مطمئن شوید.

قطعه دیگری که روی دمای لپ‌تاپ تاثیر می‌گذارد باتری آن است. خرابی یا افت ولتاژ باتری می‌تواند روی ایجاد گرما و اختلال در عملکرد فن تاثیرگذار باشد. این موضوع به‌خصوص در لپ‌تاپ‌های قدیمی دیده می‌شود.

دلایل داغ شدن لپ تاپ
دلایل داغ شدن لپ تاپ

داغ شدن لپ تاپ به‌دلیل استفاده از همه پورت‌ها

وقتی شما از تمام پورت‌های USB و HDMI لپ‌تاپ به‌صورت هم‌زمان برای انجام کارهایی مانند اتصال موبایل، فلش، هارد و دیگر موارد استفاده کنید، توان سیستم را تا حد زیادی مشغول خواهید کرد. در نتیجه احتمال داغی آن حتی زمانی که برنامه سنگینی در حال اجرا نیست؛ افزایش می‌یابد.

روش های پیشگیری از داغ شدن لپ تاپ

با توجه به اینکه داغی لپ‌تاپ به‌صورت مستقیم می‌تواند روی عملکرد آن تاثیر بگذارد و در مواردی عمر دستگاه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد بهتر است با چند راه‌کار برای پیشگیری از داغ شدن آن آشنا شوید. این روش‌ها به شرح زیر هستند:

اطمینان از سالم بودن فن و پاک‌سازی مجاری هوا

اگر می‌توانید، قاب لپ‌تاپ را باز کرده و با پاک کردن مجاری هوا و دیگر قطعات، به عملکرد بهتر آن کمک کنید. همچنین با اطمینان از درست کارکردن فن می‌توانید به افزایش عمر سیستم خود امیدوار باشید.

استفاده از کول‌پد برای جلوگیری از افزایش دمای آن

فن‌های جانبی از مهم‌ترین تجهیزاتی به‌شمار می‌آیند که دمای لپ‌تاپ را معتدل نگه می‌دارند. کول‌پد‌ها همچنین از ورود گردوغبار یا پرز به درون مجاری هوا جلوگیری می‌کنند. پس با استفاده از آنها سیستم خود را از داغی بیش از حد نجات دهید.

حذف نرم‌افزارهای سنگین برای رفع داغ شدن لپ ‌تاپ

نرم‌افزارهای سنگین گرافیکی، بازی‌ها و آنتی‌ویروس‌های سنگین را از سیستم خود حذف کرده و برای انجام برنامه‌های سنگین از سیستمی که برای این مدل نرم‌افزارها طراحی شده استفاده کنید. آپدیت بودن درایورها نیز در جلوگیری از داغی لپ‌تاپ تاثیر دارد.

نصب آنتی‌ویروس قوی برای رفع داغی لپ‌تاپ

داغی لپ‌تاپ اگر در اثر نصب بدافزار و آلوده شدن سیستم باشد؛ تنها با نصب آنتی‌ویروس خوب و قوی می‌توان آن را برطرف کرد. این نرم‌افزارها پس از اسکن سیستم می‌توانند برنامه‌هایی که بیش از حد از پردازنده استفاده می‌کنند را شناسایی و آنها را حذف کنند.

سرویس دوره‌ای و تعویض قطعات آسیب‌دیده لپ‌تاپ

قطعات لپ تاپ در اثر استفاده نامناسب یا داغی بیش از حد سیستم، همواره در معرض خرابی هستند. با تعویض به‌موقع باتری یا فن آسیب‌دیده از بروز مشکل در سایر قطعات و صرف هزینه بالا برای تعویض آنها خودداری کنید.

جمع‌بندی

داغ شدن لپ تاپ از مشکلاتی است که می‌تواند طبیعی باشد یا باعث بروز آسیب‌های جدی در دستگاه شود. پس باید با دلیل ایجاد و راه‌های پیشگیری از آن آشنا شوید. یکی از رایج‌ترین علت‌ها استفاده از برنامه‌های سنگین است که معمولا مشکل خاصی به‌وجود نمی‌آورد.

از دیگر دلایل داغی لپ‌تاپ می‌توان به ویروسی شدن، گرفتگی مجاری هوا، خرابی قطعات و مشکلات نرم‌افزاری اشاره کرد. با توجه به دلیل این مشکل می‌توان از راه‌کارهایی مانند استفاده از کول‌پد، اطمینان از عملکرد صحیح فن، حذف نرم‌افزارهای سنگین، نصب آنتی‌ویروس و تعویض قطعات استفاده کرد.

آیا می توان گرمای زیاد  لپ تاپ را با نرم افزار رفع کرد؟

هنگامی که لپ تاپ شما داغ شد می توانید با استفاده از ابزارهای خارجی مانند فن و دیگر خنک کننده ها این مشکل را برطرف نمایید. در صورتی که ابزارهای خنک کندده منجر به بهبود پایدار وضعیت لپ تاپ  نشد، می توانید به سراغ کمک های نرم افزاری بروید. این نوع از نرم افزارها عملکرد و مصرف برق لپ تاپ شما را بررسی می کند. با این وجود، رفع گرمای دستگاه به روش نرم افزاری به این معنی است که عملکرد سخت افزار را بهبود می بخشید. لذا ممکن است مشکل گرمای بیش از حد دستگاه به طور کامل از بین نرود.

به کمک روش نرم افزاری می توانید میزان روشنایی صفحه نمایش یا سرعت پردازنده را کاهش دهید. در سیستم عامل ویندوز، آندرکلاک یا آندرولتینگ در بایوس سیستم انجام می شود اما به کمک نرم افزار نیز می توان آن ها را  کنترل نمود. اگر لپ تاپ شما دارای تراشه اینتل است، به احتمال زیاد می توان آن را با اینتل XTU کاهش داد. علاوه بر موارد مذکور، می‌توانید کارت‌های گرافیکی را کم ولتاژ کنید و یا اینکه پردازنده گرافیکی خود را آندرکلاک کنید.

 


شما میتوانید جهت هرگونه پرسش و استعلام قیمت و موجودی به پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید یا با مشاورین سیلیکا تماس بگیرید:

021-88809462

اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از میان محصولات سایت جستجو کنید