تهیه یک لپتاپ جدید در دنیای دیجیتال کنونی که روز به روز در حال گسترش است اطلاعات تخصصی زیادی را طلب می کند. برای انتخاب درست طبق هر آنچه که مورد نیاز شماست، فاکتورهای زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. شما باید علاوه بر ارزیابی مشخصات، حافظه و سخت افزار، باید قبل از مراجعه تعیین کنید که آیا به یک لپ تاپ معمولی غیر لمسی، یک مدل بازی خاص با عملکرد بالا، یا یک مدل لپ تاپ جدیدتر با صفحه نمایش لمسی نیاز دارید. لپ تاپ های لمسی مانند هر ویژگی لپ تاپ دیگری مزایا و معایب خود را دارند، بنابراین مهم است که آنها را با دقت بیشتر انتخاب کنید. در ادامه مقاله ما به بررسی جامع صفحه نمایش لپ تاپ لمسی و غیرلمسی می پردازیم.
برای آگاهی از قیمت و مشاهده انواع صفحه نمایش لپ تاپ می توانید به صفحه ال ای دی لپ تاپ مراجعه کنید.
بسیاری از افراد در حال حاضر صفحه های لمسی را آینده فناوری لپ تاپ می دانند و جدیدترین و محبوب ترین سیستم عامل های کامپیوتری همگی از صفحه نمایش لمسی پشتیبانی می کنند. اما از نظر سایر افراد این ایده بهترین ایده برای پیشرفت فناوری لپ تاپ ها نمی باشد. لپتاپهای غیر لمسی مدتهاست که طبق استاندارد اکثر کاربران لپتاپ بوده است. دلیل این امر نیز به سبب امکان پیمایش در برنامه ها و مشاهده صفحات وب با نشانگر سنتی ماوس می باشد.
انواع صفحه نمایش لمسی
- مقاومتی
این دسته از دو لایه صفحه نمایش لمسی مقاومتی تشکیل شده و برای کار به فشار لمس متکی می باشد. عملکرد این دو لایه به گونه ای است که از جریان الکتریکی محافظت می شوند. یک لایه مقاومتی و دیگری رسانا میباشد.
لایه مقاومتی روی صفحه نمایش زمانی که لایه رسانا را لمس می کند احساس سختی می کند. این تماس باعث تغییر جریان الکتریکی می شود. نرم افزار این را تأیید می کند و شروع به باز کردن، بستن یا کشیدن یک برنامه می کند.
صفحه نمایش لمسی مقاومتی لپ تاپ نمی تواند چندین انگشت را به طور همزمان در خود جای دهد زیرا نرم افزار فقط می تواند یک نقطه تماس را تشخیص دهد.
- خازنی
صفحه نمایش لمسی خازنی فشرده تر از نمایشگرهای مقاومتی است. آنها فقط یک لایه دارند که به عنوان مختصات عمل می کند. این دسته از صفحه نمایش باید با بدن انسان در تماس باشد تا به درستی کار کند و این کار برای ذخیره بار الکتریکی شناخته شده می باشد. لمس یک صفحه نمایش لمسی خازنی باعث می شود جریان الکتریکی به سمت آن جابجا شود.
این صفحه نمایش به نقاط لمسی مقاومتی محدود نمی شوند و برخلاف نقاط تماس مقاومتی می توانند چندین نقطه تماس را تشخیص دهند. این قابلیت می تواند از ویژگی های مختلف لمسی و انگشتان پشتیبانی کند و امکان بزرگنمایی یا کوچکنمایی آسان را فراهم کند.
نکات مثبت صفحه نمایش لمسی
برای خرید یک لپ تاپ لمسی شما باید تمام جوانب مثبت و منفی آن را سنجیده و نسبت به اولویت های خود اقدام به خرید نمایید. در وهله اول به بررسی نکات مثبت این نوع از صفحه نمایش ها میپردازیم.
- استفاده آسان و سریع
هدف اصلی از داشتن یک لپ تاپ با صفحه نمایش لمسی، ساده کردن مسیریابی است. لپ تاپ های دارای ویژگی صفحه لمسی مانند لپ تاپ Gateway امکان حرکت سریعتری را فراهم می کند. در مقایسه با کار با ماوس، کاربران میتوانند کارهای خود را در لپتاپ با کارایی بیشتری انجام دهند و ویرایش و جابجایی بین برنامهها سادهتر است. علاوه بر آن شما می توانید زمان هایی که صفحه کلید یا صفحه نمایش توقف کرده است، از ویژگی صفحه لمسی برای انجام کار خود استفاده کنید.
- مناسب برای طراحی و یادداشت برداری
لپ تاپ های صفحه لمسی به دلیل سهولت استفاده و قابلیت های طراحی خلاقانه اش جزو اولویت های انتخاب طراحان گرافیک و هنرمندان هستند. بسیاری از این لپتاپها به قلم طراحی نیز مجهز می باشند که امکان ایجاد نقاشی های خلاقانه را میسر می سازند و احساس قلم و کاغذ را برای گرافیست ها فراهم می سازند. این لپتاپها برای دانشآموزان، هنرمندان و هر کسی که نیاز به یادداشت برداری یا نقاشی سریع دارد جزو دسته لپ تاپ های ایده ال هستند.
- نمایشگرهایی با کیفیت و وضوح بالا
لپتاپهای صفحه لمسی در مقایسه با نمایشگرهای غیر لمسی، دارای روشنایی فوقالعاده، دقت و بازتولید رنگ بسیار بالایی هستند. در اکثر لپ تاپ های لمسی نمایشگرهایی با وضوح بالاتر نیز موجود می باشد. نکته ای که باید توجه داشته باشید، سرعت پاسخ دهی بالای صفحه نمایش های لمسی براق نسبت به صفحه نمایش های لمسی مات می باشد. بسیاری از افرادی که با رنگ کار می کنند اغلب صفحه نمایش های لمسی را به دلیل دقت و روشنایی رنگ بالا انتخاب می کنند.
نکات منفی صفحه نمایش لمسی
با وجود مزایای زیاد صفحه نمایش های لمسی هنوز هم برخی ایرادات در سیستم دستگاه هایی که ما از آن ها استفاده می کنیم وجود دارد. در کنار نکات مثبت این صفحه نمایش ها بهتر است نکات منفی آن ها را نیز در نظر گرفته و سپس اقدام به خرید و اولویت بندی نیاز خود نمایید.
- کاهش میزان شارژ باتری در مدت کوتاه
اگرچه ویژگی صفحه لمسی به کاربران اجازه می دهد تا به راحتی با نمایشگر تعامل داشته باشند، اما می تواند باتری را نیز به سرعت تخلیه کند. صفحه های لمسی برای عملکرد خود به یک پنل لمسی نیاز دارند چراکه سختافزار رایانه دارای مجموعه دیگری از وظایف پردازشی است که باید از آنها مراقبت کند.
اگر قصد دارید به صورت روزانه و دائم از ویژگی صفحه لمسی استفاده کنید، گزینه باتری یدکی و شارژ دائم دستگاه را باید در برنامه های خود داشته باشید چرا که بعد مدت کوتاهی استفاده از لپ تاپ، دستگاه خاموش خواهد شد. اگر شارژ بیشتر را در اولویت کارهای خود مدنظر داشته باشید،بهتر است به فکر صفحه نماش غیر لمسی باشید.
- قیمت بالاتر نسبت به صفحه نمایش غیرلمسی
قابلیت لمسی بودن صفحه نمایش به طور مستقیم بر قیمت لپ تاپ تاثیرگذار می باشد. به دلیل هزینه های تولید بالاتر، قیمت خرید لپ تاپ های لمسی بسیار بالا می باشد. از طرف دیگر سقوط و یا آسیب به صفحه نمایش باعث آسیب به صفحه لمسی دستگاه شده و تعمیر آن می تواند گران تر باشد.
- سنگین بودن وزن لپ تاپ
افزودن فناوری اضافی به رایانه باعث سنگینی وزن بدنه شده و حجم و فضای بیشتری را اشغال می کند. در هنگام مقایسه ممکن است این تفاوت تنها ب گرم خلاصه شده و زیاد برای کاربر چشم گیر نباشد اما برای افرادی که قصد دارند مسافت زیادی لپ تاپ خود را حمل کنند، این موضوع می تواند مفید باشد.
- امکان دید پایین صفحه نمایش در نور مستقیم
لپ تاپ های دارای صفحه نمایش لمسی در مکان هایی که دارای نور کمتری هستند یک گزینه عالی به حساب می آیند اما استفاده از آنها در نور مستقیم کار دشواری می باشد. روکشهای براق در مدلهای صفحهنمایش لمسی سریعتر به لمس پاسخ میدهند، اما در عین حال این نوع روکش به راحتی اثر انگشت، لکهها و موارد مشابه را جذب میکند.
مرکز فروش قطعات لپ تاپ سیلیکا فروشگاهی معتبر برای نهیه انواع قطعات لپ تاپ به صورت اورجینال و با کیفیت عالی می باشد. لذا برای کسب اطلاعات بیشتر به پیج اینستاگرامی سیلیکا مراجعه نمایید.