آنچه در این مقاله میخوانید
تفاوت حافظه SSD با HDD
آنچه در این مقاله میخوانید

برای نگهداری اطلاعات به یک فضایی نیاز دارید که به این فضا حافظه (هارد) گفته می شود. در ادامه شما را با تفاوت حافظه SSD با HDD آشنا می کنیم. یک کامپیوتر با یک درایو حالت جامد توکار (SSD) در مقایسه با یک ها3رد دیسک استاندارد، سرعت راه اندازی سریع تر، نوشتن داده در هنگام کپی کردن فایل ها و یک فرآیند سریع تر برای باز کردن و جابه جایی بین برنامه ها را به شما خواهد داد.

تفاوت حافظه SSD با HDD

تفاوت حافظه SSD و HDD در چیست؟

در مورد فضای ذخیره سازی مورد استفاده در سیستم با دو گزینه مواجهیم. ترجیح شما در مورد حافظه ذخیره سازی داده ها، داشتن فضای حافظه مقرون به صرفه و ارائه فضای ذخیره سازی زیاد است یا این که این فضای ذخیره سازی سرعت و کارایی بالایی ارائه دهد و در برابر ضربه و عوامل خارجی نیز مقاوم باشد؟

این جا بحث تفاوت حافظه SSD با HDD به میان می آید باید بین هارد دیسک های سنتی و درایو های حالت جامد یکی را انتخاب کرد. برای انتخاب هارد مناسب فاکتورهای متفاوتی وجود دارد از جمله ظرفیت، هزینه ، سرعت و … .با این حال انتخاب فضای ذخیره سازی مناسب فقط به موارد فوق محدود نمی شود. زیرا نوع فضای ذخیره سازی که در دستگاه استفاده می شود برای عملکرد بهتر سیستم مهم است. در این خصوص، لازم است به مقایسه میزان برق مصرفی، قابلیت نگهداری داده ها، سرعت و غیره برای انواع حافظه ها  پرداخت. در حال حاضر هارد دیسک های سنتی یا حافظه HDD و درایوهای حالت جامد مانند حافظه SSD  یا M2  دو  نوع اصلی حافظه ذخیره سازی داده ها هستند که می توان بر اساس ویژگی هایی که دارند  خریداری و استفاده نمود.

بنابراین سوالات بسیاری برای کاربران به وجود می آید  مانند این که منظور از هارد SSD و حافظه HDD چیست و چه تفاوتی بین این دو حافظه وجود دارد؟ و اینکه کدام هارد بهتر است ؟ با توجه به خصوصیت و تفاوت حافظه SSD و HDD شما را برای خرید آسان تر و بهتر راهنمایی خواهیم نمود.

SSD

SSD ها از یک فناوری به نام حافظه فلش استفاده می کنند که به طور کامل توسط ترانزیستورهای الکترونیکی کنترل می شود.

یک SSD با یک هارد دیسک استاندارد HDD (درایو دیسک سخت) متفاوت است زیرا از قطعات متحرک استفاده نمی کند. یک HDD از یک دیسک چرخان مغناطیسی و یک بازوی پرسرعت برای بارگذاری و ذخیره داده ها استفاده می کند. این فرآیند بسیار کندتر از سرعت خواندن/نوشتنی است که می توانید از SSD دریافت کنید.

می توانید SSD های خارجی بخرید تا برای تهیه نسخه پشتیبان از فایل ها، به رایانه خود وصل کنید. اما برای محاسبات سریع با راه اندازی سریع، می توانید رایانه ای با SSD داخلی انتخاب کنید. هارد ها بسیار ارزان تر از SSDها هستند. SSD ها به مراتب گران تر هستند و با همان پول ظرفیت ذخیره سازی کمتری خواهید داشت. اگرچه ممکن است این کار در مقایسه با آنچه که از یک هارد دیسک می توانید به دست آورید، خسته کننده به نظر برسد، اما اکثر افراد باید بتوانند یک مجموعه عکس و سند با اندازه مناسب را روی SSD دریافت کنند. همچنان می‌توانید رایانه‌ای با یک SSD داخلی کوچک انتخاب کنید و از فایل‌های خود در یک هارد دیسک خارجی یا فضای ذخیره‌سازی ابری، نسخه پشتیبان تهیه کنید.

کارایی و قابلیت SSD ها

حافظه های SSD می توانند به اندازه یک پردازنده قدرتمندتر و رم بیشتر برای لپ تاپ یا دسکتاپ، تفاوت ایجاد کنند. زمانی که کامپیوتر بوت می شود، تفاوتی را که یک SSD می تواند ایجاد کند، چشمگیر خواهد بود . البته اگر در حال ارتقا از یک کامپیوتر قدیمی باشید که راه اندازی آن بیش از یک دقیقه طول می کشد، داشتن یک کامپیوتر جدید با یک هارد درایو جدید و مدرن باعث می شود که بسیار سریع تر باشد. لپ تاپ های اخیر آزمایش شده که هارد دیسک دارند در حدود ۲۰ ثانیه بوت می شوند.

با این حال، بهترین لپ‌تاپ‌های دارای SSD اکنون می‌توانند در حدود 5 تا 10 ثانیه راه‌اندازی شوند. این تفاوت تنها با اضافه کردن برنامه‌ها و فایل‌های بیشتری به رایانه‌تان آشکارتر می‌شود و به مرور زمان باعث کاهش سرعت آن می‌شود. یک SSD برای مدت طولانی تری سرعت کامپیوتر شما را حفظ می کند. هنگام باز کردن برنامه ها و بارگذاری صفحات وب تفاوت زیادی وجود دارد و محاسبات روزانه شما در همه جا سریعتر احساس می شود. هنگامی که از لپتاپ با SSD استفاده می کنید، بازگشت به یک هارد دیسک معمولی دشوار خواهد بود.  مزیت جانبی SSD ها این است که چون قطعات متحرک ندارند، کاملا بی صدا هستند. به عبارت دیگر، هنگامی که سعی می کنید تمرکز کنید، هیچ صدای آزاردهنده یا کلیکی از هارد دیسک نمی آید.

انواع SSD

انواع مختلفی از SSD در لپتاپ و دسکتاپ موجود است که برخی از آنها بهتر از بقیه هستند. شما میتوانید جزئیات فنی سیستم خود را در وب سایت سازنده بررسی کنید و بتوانید نوع SSD کامپیوتر خود را شناسایی کنید. در برخی از لپ تاپ ها امکان جدا کردن و تغییر SSD وجود دارد، اما امروزه بسیاری از تولیدکنندگان درایو را با لحیم به مادربورد می چسبانند و حذف آن ها را برای کاربر عادی خانگی غیرممکن میسازد.

  • SATA: ارزان ترین و ابتدایی ترین SSD، اما همچنان سریع

درایوهای SATA کندترین نوع SSD هستند؛ اما در نظر داشته باشید که منظور از کندترین سرعت، سرعت پایین است. این درایوها معمولا به شکل درایوهای کوچک ۲.۵ اینچی هستند که در لپ تاپ یا دسکتاپ شما قرار می گیرند و توسط دو کابل به هم متصل می شوند: یکی برای برق و دیگری برای دیتا. آن ها همچنین می توانند به شکل درایوهای موسوم به “M.۲” باشند که بسیار کوچک تر هستند و در یک شکاف کوچک روی مادربرد کامپیوتر قرار می گیرند. انواع مختلفی از درایو SATA وجود دارد، اما به عنوان یک قانون کلی هر چه هزینه بیشتری را صرف کنید، یک درایو سریع تر به دست می آورید و تفاوت بین آن ها به نوع میکروچیپ ها و حافظه ای که یک سازنده SSD مشخص برای استفاده انتخاب کرده است، بستگی خواهد داشت.

تفاوت حافظه SSD با HDD

  • NVME: سریع تر، اما گران

این درایوها سریع ترین فن آوری SSD هستند که برای خریدار عادی مقرون به صرفه هستند و می توانند تا ۵ برابر یک SSD ساتا استاندارد سریع باشند. اگرچه این موضوع هنگام انجام کارهای پایه ای مانند مرور وب و ویرایش اسناد تفاوت محسوسی ایجاد نخواهد کرد، اما می تواند باعث اجرای روان تر بازی ها شود و در انتقال فایل های حجیم مانند ویدیوها، بارگذاری سریع تری انجام خواهد داد. اکثر درایوهای NVME در لپ تاپ ها از استاندارد اتصال M.۲  استفاده خواهند کرد. همانند درایوهای SATA، سطوح مختلفی از سرعت ذخیره سازی NVME وجود دارد.

تفاوت حافظه SSD با HDD

  • eMMC

برخی از افراد ممکن است به شما بگویند که یک لپ تاپ ارزان قیمت با درایو eMMC (چند رسانه ای) یک SSD است. از نظر فنی این موضوع درست است، اما درایوهای eMMC کاملا با SSD های معمولی متفاوت هستند و قیمت آن ها به هیچ وجه مناسب نیست. درایوهای eMMC معمولا در لپ تاپ های ارزان قیمت یافت می شوند، زیرا خود تولید آن ها ارزان است. آن ها به سادگی، مانند اجرای یک کامپیوتر از یک کارت میکرو اس دی از نوعی که در گوشی یا دوربین پیدا می کنید، هستند. آنها معمولا ظرفیت کمی دارند، معمولا ۳۲GB یا ۶۴GB، و بسیار کندتر از یک SSD مناسب هستند. این بدان معنا نیست که در یک کامپیوتر ارزان قیمت با یک پردازنده نسبتا کند، استفاده از یک درایو کندتر eMMC منطقی به نظر می رسد، چرا که یک پردازنده سریع تر از سرعت بیشتر SSD مناسب بهره نمی برد.

تفاوت حافظه SSD با HDD

 

 


شما میتوانید جهت هرگونه پرسش و استعلام قیمت و موجودی به پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید یا با مشاورین سیلیکا تماس بگیرید:

021-88809462

اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از میان محصولات سایت جستجو کنید